dissabte, 20 de març del 2010

Nou assessor del PP per assumptes penals

Llegeixo a l'edició del diari "El País", del 16 de març de 2010 (pàgina 16), el següent titular:

"El PP ficha al padre de Mari Luz como asesor para asuntos penales. Cortés, sin experiencia legal, promueve penas más duras".

El populisme punitiu en la seva màxima expressió.

Entenc perfectament el Sr. Cortés, que ha perdut una filla en tràgiques circumstàncies i que gaudeix d'importants capacitats comunicatives, aprofitades exhaustivament pels mitjans informatius. Em sembla lògic i legítim que tingui interès en participar, i que, més enllà de l'inevitable impuls retributiu que íntimament el mobilitza, pensi honestament que l'increment de les penes pugui tenir alguna mena d'eficàcia general per reduïr els delictes. S'equivoca de mig a mig, però està en tot el seu dret d'equivocar-se.

El PP? Desvergonya, cinisme, aprofitament nauseabund del dolor aliè i de l'empatia que desperta la víctima, irresponsabilitat, populisme sense límits, fàstic intel·lectual. (El problema ara serà que el PSOE s'apuntarà a allò de doncs jo més encara, i l'espiral d'enduriment punitiu, irracional i nociu per la pau ciutadana i la cohesió social, continuarà el seu descens als inferns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada